zdravo.nov sum na forumov i nov korisnik na android pa imam edno prasanje do poiskusnite poznavaci na android nemozam nikako da go zakacam telefonot preku bluetooth na laptop i da prefrlam aplikacija za instalacija pa ako moze da mi ja objasnite procedurata,a vcera telefonot mi se apdejtuva na 4.0.3
Дали до сега си праќал билошто преку блутут на некој друг мобилен? Дали со лаптопот кога бараш уреди, ти го наооѓа телефонот? Visible to other devices рачно треба да се штиклира.
паа и не си баш нов од 01.03.09 си регистриран - ама сега се активираш ДОБРЕДОЈДЕ 1во - користи кирилица - плс. 2ро - во Сеттингс имаш Bluetooth - descoverable треба да ти биде селектирано пробај така..ако неможе - еве ти полесна опција симни на лаптопот Dropbox, симни и на телефонот Dropbox и на двата акаунта ќе си ставиш ист е-маил... од компјутер и од телефон можеш да си разменуваш фајлови било каде да си
вака од компјутер ми успева само да префрлам некоја слика или музика а додека апк. не ми успева. и од телефонот неможам да префрлам на компјутер ништо
Постапи како што рече и Горан плус откако ке го направиш тоа оди во пц-то во run и напиши fsquirt и ќе ти излези прозорец за праќање и примање на фајлови преку блутут.
дечки можеби сум малце досаден значи само апликација неможам да префрлам и да инсталирам преку компјутер т.е да ја пратам преку "BLUETOOTH" па ако може само и за тоа да ми објасните како иде процедурАта откако ке ја префрлам со USB
А од каде ја наоѓаш апликацијата? Знаеш дека мора да биде .apk и да ја пратиш преку некој file manager Sent from my Desire HD using Tapatalk