Si go preebav telefonot sea mi treba pomos. Telefonot go prikluciv na adapter 12v namseto na orignalniot koj e 5v i mi se preeba. sea samo se pali do nokia svetnuva i se gasi, koga e na polnac non stop se pali nokia i se gasi najverojatno mu se preebal nekoj cip da ne znae nekoj kolku bi me cinelo ovoj servis i sto znaci toa ? ili vo kraen slucaj od kaj mozam da poracam nova ploca
Е да беее плочи така се продаваат па ај ... не иде тоа така знаеш и сам однеси го на сервис, дефинитивно си го зезнал, можеби пауер или незнам мора да се види
abe prasuvam ja dali ima nekoi mozni sansi da se popravi toj sto raboti servis znae znaci od fabricki 5v polnac e staven na 12v posle 10 sekundi se izgasi i pocna sam da se restartira toa e toa... dali se poprava plocata ili da go frlam u gjubre telefonot
Почекај другар Бошко или Тим да ти дадат соодветен одговор за проблемот затоа што тие се професионалци во таја област.
Ако после ова објаснување некој ти даде одговор значи те лаже........Сега ја гледам шемата од тој телефон и ме чуди зашто не реагирала заштитата на полнењето.....Како и да е мора да се проверат неколку компоненти па да добиеш конкретен одговор.