koga sum vo stranstvo i koga ke se uklucam na WI-FI ke go koristam nekoe vreme i koga ke prekine signalot avtomacki mi se prefrla na mobilen internet bez moe znaenje i mi trosi mnogu kredit! dali nekoj znae dali ima nekoja opcija da se podesi da bide samo na WI-FI da ne se prefrla na mobilen internet?? pozz
Оди во Tools > Settings > Connection > Packet Data, и кај полето Packet data connection избери When needed. Вака кога ќе изгубиш WiFi конекција ќе те праша дали и со кој access point сакаш да продолжиш.
А кога си во странство да го исклучуваш тој профил од Т-Мобиле/Космофон/Вип ? Мислам на профилот за интернет конекција.
kako toa ? --- надополнето --- ne e toa resenie mora da ima nekoja opcija za da se iskluci toa, pred toa imav nokia e51 rabotese pefekno
Уф,немам нокиа при рака,и не се секавам баш на памет... во Connection->Access Points побарај некаде. Или пак почекај го калидус да ти одговори,гледам има ист телефон
Јас досега не сум го сретнал проблемов така да не знам од искуство да ти помогнам ама еве обиди се со ова: Кај што ја имаш опцијата да наместиш When needed (Tools > Settings > Connection > Packet Data) кај полето Access point избриши што и да пишува, тука да стои None. Следно, во Tools > Settings > Connection > Access points отвори ги тие конекции што ти се активираат при роаминг (на пример ако си на T-Mobile аксес поинтот најверојатно се вика “TM MK Internet“). Отвори го и ќе ти ја даде конфигурацијата. Кај Prompt password избери Yes. Вака секој пат кога телефонот ќе се поврзува преку тој аксес поинт ќе ти даде прво да напишеш user name и password или да избереш Cancel. User name-от и лозинката ќе бидат запаметени, нема да мора секој пат да ги пишуваш само ќе треба ок да стиснеш. Во случај и ова да не ти го реши проблемот, најдобро е кога ќе патуваш во странство да привремено да ги избришеш тие Data access points и да се осигураш дека роаминг операторот не ти праќа пораки со сетинзи за аксес поинти.
Закачи се на интернет (било како),Отвори го browser-от стисни "Options", па избери "Settings" , па "General" и кај Access point избери "ALWAYS ASK".