nokia e71 internet

Дискусија во форумот 'Nokia E серија' започната од Leman, 12 март 2011.

1. Leman New Member

Член од:

10 февруари 2011
    Број на мислења:

15
    Допаѓања:

0
    Поени од трофеи:

1
    koga sum vo stranstvo i koga ke se uklucam na WI-FI ke go koristam nekoe vreme i koga ke prekine signalot avtomacki mi se prefrla na mobilen internet bez moe znaenje i mi trosi mnogu kredit! dali nekoj znae dali ima nekoja opcija da se podesi da bide samo na WI-FI da ne se prefrla na mobilen internet?? pozz
  2. Callidus Модератор

Член од:

7 јуни 2008
    Број на мислења:

1.002
    Допаѓања:

36
    Поени од трофеи:

48
    Локација:

Скопје
    Оди во Tools > Settings > Connection > Packet Data, и кај полето Packet data connection избери When needed.

Вака кога ќе изгубиш WiFi конекција ќе те праша дали и со кој access point сакаш да продолжиш.
  3. Leman New Member

Член од:

10 февруари 2011
    Број на мислења:

15
    Допаѓања:

0
    Поени од трофеи:

1
    proveriv toa e taka staveno na when needed. da ne ima nekoja druga opcija ??? pozz
  4. StalkeR Модератор

Член од:

10 април 2010
    Број на мислења:

2.011
    Допаѓања:

376
    Поени од трофеи:

113
    Локација:

In the middle of nowhere
    А кога си во странство да го исклучуваш тој профил од Т-Мобиле/Космофон/Вип ? Мислам на профилот за интернет конекција.
  5. Leman New Member

Член од:

10 февруари 2011
    Број на мислења:

15
    Допаѓања:

0
    Поени од трофеи:

1
    kako toa ?

--- надополнето ---

ne e toa resenie mora da ima nekoja opcija za da se iskluci toa, pred toa imav nokia e51 rabotese pefekno
  6. StalkeR Модератор

Член од:

10 април 2010
    Број на мислења:

2.011
    Допаѓања:

376
    Поени од трофеи:

113
    Локација:

In the middle of nowhere
    Уф,немам нокиа при рака,и не се секавам баш на памет... во Connection->Access Points побарај некаде. Или пак почекај го калидус да ти одговори,гледам има ист телефон
  7. Callidus Модератор

Член од:

7 јуни 2008
    Број на мислења:

1.002
    Допаѓања:

36
    Поени од трофеи:

48
    Локација:

Скопје
    Јас досега не сум го сретнал проблемов така да не знам од искуство да ти помогнам ама еве обиди се со ова:

Кај што ја имаш опцијата да наместиш When needed (Tools > Settings > Connection > Packet Data) кај полето Access point избриши што и да пишува, тука да стои None.

Следно, во Tools > Settings > Connection > Access points отвори ги тие конекции што ти се активираат при роаминг (на пример ако си на T-Mobile аксес поинтот најверојатно се вика “TM MK Internet“). Отвори го и ќе ти ја даде конфигурацијата. Кај Prompt password избери Yes.
    Вака секој пат кога телефонот ќе се поврзува преку тој аксес поинт ќе ти даде прво да напишеш user name и password или да избереш Cancel. User name-от и лозинката ќе бидат запаметени, нема да мора секој пат да ги пишуваш само ќе треба ок да стиснеш.

Во случај и ова да не ти го реши проблемот, најдобро е кога ќе патуваш во странство да привремено да ги избришеш тие Data access points и да се осигураш дека роаминг операторот не ти праќа пораки со сетинзи за аксес поинти.
  8. Palek Old man

Член од:

8 септември 2008
    Број на мислења:

663
    Допаѓања:

275
    Поени од трофеи:

63
    Локација:

Скопје
    Закачи се на интернет (било како),Отвори го browser-от стисни "Options", па избери "Settings" , па "General" и кај Access point избери "ALWAYS ASK".

Сподели преку: