iPad 1 vs iPad 2

Дискусија во форумот 'Apple' започната од BokUre, 10 февруари 2012.

1. BoBBBBBBBO Technician

Член од:

22 септември 2009
    Број на мислења:

357
    Допаѓања:

119
    Поени од трофеи:

43
    Нема игра што не лизга и на iPad и на iPad 2, само што на iPad 2 поради А5 процесорот, баш на овие 2 игри се приметуваат и има многу повеќе и подобри графички детали.
    На krale му/ѝ се допаѓа ова.
  2. krale Well-Known Member

Член од:

6 март 2011
    Број на мислења:

5.647
    Допаѓања:

1.481
    Поени од трофеи:

258
    Точно така. Сите игри работат на кец (иако малку поспоро и со доста помалце графички детали).
  3. vojnikMon Active Member

Член од:

12 октомври 2011
    Број на мислења:

104
    Допаѓања:

61
    Поени од трофеи:

28
    икскрено ги немам на ipad2 играно тие игри но барем frame ratot е константен на кецот , барем во игривост не забележувам разлика, можеби имаат поквалитетни текстури и користат повеќе детали при рендерирање но истите изгледаат толку добро и на кецот што нема многу да изгуби играчот.
  4. Pane-G Active Member

Член од:

23 јули 2009
    Број на мислења:

497
    Допаѓања:

32
    Поени од трофеи:

28
    Локација:

Skopje
    ај ја да прашам нешто нубски,планирам да купам АЈПАД 2 од анхоч на рати со 3г и вај-фај подршка е сега има ли некоја разлика освен цената од оние 16 гига и 32 гига и кое подобра бела или црна боја(популарна боја) ??? и друго на што треба да обрнам внимание ??? :) се извинувам во оваа тема да прашам па мислев дека е соодветна .
  5. Pane-G Active Member

Член од:

23 јули 2009
    Број на мислења:

497
    Допаѓања:

32
    Поени од трофеи:

28
    Локација:

Skopje

Барем да ми го дадеше за без пари ако не му се допаѓа,а не да го уништи копиљов :mad:
  6. Torte Mobile Супер Модератор

Член од:

5 февруари 2008
    Број на мислења:

6.881
    Допаѓања:

482
    Поени од трофеи:

163
    Локација:

Аеродром, Скопје
    Ако не си зависен толку од гигИбајтите, земи си 16ка обавезно БЕЛА најубав е ! јане има двојка бела преубава е + има смарт кавер топ топ
    На Pane-G му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pane-G Active Member

Член од:

23 јули 2009
    Број на мислења:

497
    Допаѓања:

32
    Поени од трофеи:

28
    Локација:

Skopje
    па не сум толку зависен за гигабајтите ама си мислам да не утнам кога ќе купам на пример подршки и софтверски побарувања за 16 гига и 32 гига или нешто слично ? или тоа нема врска ??? и друго нешто на што треба да обрнам внимание за иднина на пр: џејлбрекови и нешто глупости за да ми биде на расплагање како опции?
  8. Torte Mobile Супер Модератор

Член од:

5 февруари 2008
    Број на мислења:

6.881
    Допаѓања:

482
    Поени од трофеи:

163
    Локација:

Аеродром, Скопје
    Ни најмала врска немаат гигИбајтите, мене и 16 би ми биле доволни, само ако купуваш 2ка почекај да излезе 3ка па да се намали цената на двојката
    На Tomekk и Pane-G им се допаѓа ова.

Сподели преку: