Нема игра што не лизга и на iPad и на iPad 2, само што на iPad 2 поради А5 процесорот, баш на овие 2 игри се приметуваат и има многу повеќе и подобри графички детали.
икскрено ги немам на ipad2 играно тие игри но барем frame ratot е константен на кецот , барем во игривост не забележувам разлика, можеби имаат поквалитетни текстури и користат повеќе детали при рендерирање но истите изгледаат толку добро и на кецот што нема многу да изгуби играчот.
ај ја да прашам нешто нубски,планирам да купам АЈПАД 2 од анхоч на рати со 3г и вај-фај подршка е сега има ли некоја разлика освен цената од оние 16 гига и 32 гига и кое подобра бела или црна боја(популарна боја) ??? и друго на што треба да обрнам внимание ??? се извинувам во оваа тема да прашам па мислев дека е соодветна .
Ако не си зависен толку од гигИбајтите, земи си 16ка обавезно БЕЛА најубав е ! јане има двојка бела преубава е + има смарт кавер топ топ
па не сум толку зависен за гигабајтите ама си мислам да не утнам кога ќе купам на пример подршки и софтверски побарувања за 16 гига и 32 гига или нешто слично ? или тоа нема врска ??? и друго нешто на што треба да обрнам внимание за иднина на пр: џејлбрекови и нешто глупости за да ми биде на расплагање како опции?
Ни најмала врска немаат гигИбајтите, мене и 16 би ми биле доволни, само ако купуваш 2ка почекај да излезе 3ка па да се намали цената на двојката