батка, има фора со оваа серија на ДЕЛЛ - имаат инсталирано Линукс.. знам од Т-мобиле така ги даваат и има фора да се стартува бут-от ама не ми текнува како идеше постапката
На макпетрол се ми се чини дека им ја земаа лиценцата да бидат единствени увозници зашто биле незадоволни главучите па и им ја дадоа да ја работат заедно со овие итд,или па на макпетрол им ја одземаа скроз.Знам одамна беше муабетов па не сум сигурен како идеше точно приказната. Sent from my iPhone using Tapatalk
Нема оперативен систем,како таков го продаваат.Од кога проработе бутот,сам се уверив дека хардот е празен. Sent from my iPhone using Tapatalk
Го заменив за друг,му ставив windows сега е пали вози.Ајде па за некој месец ќе се почастам и со еден ајпад таман да излезе тројката за да ја комплетираме приказната и да го решиме прашањето околу темата ајпад или лаптоп.
Први впечатоци за Галакси Таб 10.1 3g се доста поволни. Добар тач, резолуција, брзина итн. Имам едно прашање во врска со Рам Меморијата-достапна е 724 мб а обично искористеност се движи околу 500-550. Треба ли така да биде или треба да тргнам некои апликации за да има повеќе Рам место. Кога ќе ставам музика и филмови од 7-8 гига да не имам проблем. Инаку на Галакси С2 имам 837 мб а искористеност околу 400-450. Некој совет ако може. Поздрав
Фала на одговорот ама не би купил. Не реков дека имам проблем со Рам меморијата туку поставив прашање околу тоа. Искрено не видов ни еден параметар во кој е ајпад подобар дури и доста послаб-“Подобар“ е едино во цената за плус едно 130-140 евра. http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3892&idPhone2=3848
има подобар тач скрин? подобар дизајн? по оптимизирам оперативен систем? не подлега на фрагментација? има всушност корисни апликации? батеријата трае далеку подолго? не ти треба таск килери? доминира на пазарот без конкуренција од кога е излезен? од кога излезе ајпат се смени целосниот изглед / дизајн за таблет а пред тоа беа сите колку лап топ дебели? ти треба повеќе? --- надополнето: Feb 22, 2012 5:31 PM --- а тие дискусии за РАМ ми се смешни искрено, еве нај едноставна споредба ќе ти дадам, земи некој компјутер со исто рам, да речеме 2 гигабајти, инсталирај виста, па после инсталирај виндоус 7, па кажи ми дали се исти, има една работа што се вика оптимизација на опративен систем да ги користи ресорсите подобро од неоптимизиран оперативен ситем, исто како што OSX е далеку пооптимизиран за на десктоп од windows.
..и нешто што vojnikMon заборави да ти каже: за iPad имаш МНОГУ подобри апликации, подобри во дизајн и функционалност, а богами и по број.