E71 разлабавена тастатура

Дискусија во форумот 'Nokia E серија' започната од Callidus, 19 март 2011.

1. Callidus Модератор

Член од:

7 јуни 2008
    Број на мислења:

1.002
    Допаѓања:

36
    Поени од трофеи:

48
    Локација:

Скопје
    Пред неколку дена приметив дека горниот дел од тастатурата делува некако лабаво, како копчињата малку да “лебдат“.

Еве едно видео како изгледа тоа:

Додуша ова на видеото е малку посериозно (целата тастатура “лебди“, кај мене е само горниот дел). Не ми предизвикува никакви проблеми или потешкотии при користење ама доколку не е некоја процедура за да се среди би сакал да го поправам. Мислења?

п.с. во еден од коментарите прочитав дека едно решение е да се извади предната маска и да се намести тастатурата во некои 4 слотови. Знае некој каде можам да купам во Скопје таков штрафцигер?
  2. david_oh Member

Член од:

24 јануари 2011
    Број на мислења:

349
    Допаѓања:

23
    Поени од трофеи:

18
    мој предлог е поубаво да го однесиш во сервис.поубаво тој да го отвори дека телефонот не тие некој безвеза туку мн тие добар..
  3. pance24 CrazyHorse

Член од:

25 октомври 2009
    Број на мислења:

1.147
    Допаѓања:

77
    Поени од трофеи:

48
    Локација:

с.Витолиште
    Исто така мој совет тие на сервис поефтино ке ти наплатат во споредба со тоа што ке го купиш штрафцигерот и направената штета на маската.
  4. Torte Mobile Супер Модератор

Член од:

5 февруари 2008
    Број на мислења:

6.881
    Допаѓања:

482
    Поени од трофеи:

163
    Локација:

Аеродром, Скопје
    Епа кога ќе го отвориш ја вадиш предната маска и тастатурата влегува во 4 шлеба од страните, кај тебе е влезена најверојатно кај долните две а горе не е и затоа ти лебди :) ... се средува за минута, ако немаш штрафцигер дои до кај мене Callidus знаеш кај сум ;)
    На Callidus му/ѝ се допаѓа ова.

Сподели преку: