Пред неколку дена приметив дека горниот дел од тастатурата делува некако лабаво, како копчињата малку да “лебдат“. Еве едно видео како изгледа тоа: Додуша ова на видеото е малку посериозно (целата тастатура “лебди“, кај мене е само горниот дел). Не ми предизвикува никакви проблеми или потешкотии при користење ама доколку не е некоја процедура за да се среди би сакал да го поправам. Мислења? п.с. во еден од коментарите прочитав дека едно решение е да се извади предната маска и да се намести тастатурата во некои 4 слотови. Знае некој каде можам да купам во Скопје таков штрафцигер?
мој предлог е поубаво да го однесиш во сервис.поубаво тој да го отвори дека телефонот не тие некој безвеза туку мн тие добар..
Исто така мој совет тие на сервис поефтино ке ти наплатат во споредба со тоа што ке го купиш штрафцигерот и направената штета на маската.
Епа кога ќе го отвориш ја вадиш предната маска и тастатурата влегува во 4 шлеба од страните, кај тебе е влезена најверојатно кај долните две а горе не е и затоа ти лебди ... се средува за минута, ако немаш штрафцигер дои до кај мене Callidus знаеш кај сум