Вака пред една недела земав половна нокиа н73.Нокијата се си беше ок само средишната маска беше пооштетена и јас имав нова средишна маска и решив да ја сменам.Кога почнав да ја менувам зборам за тие што имаат отварано гледав од јоутубе како оди бидејки сум менувал многу маски и сепак имам прилично познавање околу тоа.И сега откако успешно ја сменив маската некако подруг ми иде звукот на мобилниот т.е послабо едниот се слуша.Сега убаво проверив и на медија плеерот има во сетингс баланс на звучникот пробав и зклучив дека двата работат.Е сега прашањето ми е зошто за некоја нијанса се слуша послаб едниот звучник од другиот.Се двоумам дали има врска кој звучник каде е ставен или исти се,ама и двата си свират ама сигурен сум 99 посто дека се правилно наместени.Ме интерсира за тие што познаваат што би можело да биде-дали до маската е нешто или друго нешто?Ве молам за одговор.И уште едно прашање да не отварам друга тема зошто кога одам во сетингс нема на н73 call timer за кога ке правиш муабет да се гледа времетраењето.И софтвер му сменив и пак го нема?
Акустиката на фабричката маска и на таа а класа не е иста, да ставиш пример на Е71 таква маска, звукот е како да имаш кинески Е71 а не оргинал, со еден збор ужасен
Торте фала многу на одговорот јас па се исплашив да не треба да го менувам звучникот,бидејки ми бесе чудно еве кај н95 не е така нема врска маската
На N95 си ја менувал внатрешната маска црното тоа кај што лежат звучниците итн? сигурно не + нема да приметиш разлика кај н95
за каква разлика нема да приметам дека нема врска маската со звукот или за каква разлика нема да приматам?Инаку не сум отварал баш толку кај н95