Незнам дали е за овде темава ама ај... Значи, сите (скоро) знаат да си кликнат со среден клик на "ФОРУМ", или Right Click>Open in New Tab, зашто по DEFAULT се отвара форумот во нов прозорец? Мене лично тоа многу ме нервира, има ли налин да го напраам некако да не биде така?
Неможеш да го смениш тоа ако е подесено/кодирано од администраторите на страната или форумот,како што е во овој случај!(Мое мислење) А верувај не си единствен што те нервира
На порталот? Кога ќе кликнеш на банерот или копчето? Така е подесено во кодот, форумот да го отвара во нов прозорец со цел порталот да ти остане отворен во позадина за подоцна пак да навратиш Едноставна таква е праксата на 99,99% од порталите/форумите. Така не учат и на Веб Дизајн на факултет...
Mу објаснив денеска, он мислеше дека сите што го посетуваат форумов се хајтек манијаци и знаат дека со среден клик на маусот се отвара се во нов таб
Тоа е многу точно Ретко кој знае дека со клик на среден клик во мозила ти отвара линк во нов таб... Всушност ретко кој знае дека скролот се клика
Ма ја со кликнат скрол си листам нагоре надоле по страната,али ме нервира кога случајно сум го кликнал на цитирај или нешто безвезе и кога глеам отворило еден куп табови......али нема врска така е скоро секаде.....