ова се случува на таблет Леново имаше упдејт 1 сакав да го инсталирам ама ми појави Falied и ова го даде на сликата,кажувајте на кое да изберам од овие?
Хм aкo немaш ништo битнo вo негo избери првo,wipe data factory reset,пoсле reboot sysen now или сaмo нспрaјму reboot и требa дa крени системoт стaр. Sent from my LG-D802
Малку ќе ја воскреснам темава ама ми се виде најсоодветна за моето прашање. Имам таблет леново таб 021 така нешто беше (попосле ќе видам и пишам како е точно) до вчера работеше, функционираше сосема нормално, ми се испразни батеријата и го ставив да се полни цела вечер. Сабајлето го исклучив од полнач и го земав со мене ама не го уклучив. И сега баш пред саат време сакав да го уклучам ама не функционира воопшто ај си викам може не се наполнил па го ставив пак на полнач и уште е и нели ако ништо друго треба барем да ми даде дека се полни. ама ни тоа не го дава. Буквално не работи. Па отприлика да не знаете што би можело да доведе за да престане да работи? Би можело воопшто да се поправи и кој сервис конкретно се занимава со вакви проблеми? Фала многу и се извинувам што ви пишувам само проблеми кога имам :/
Доколку немал физички повреди самиот уред, мене ми звучи како проблем со конекторот за полнење. Во секој случај за да се воспостави правилна дијагноза мора прво да се отвори уредот, да се наполни вештачки батеријата и да се види дали уклучува, па потоа да се дијагностицира дали конекторот пренесува струја до деловите за напојување. Дијагноза можеме во рок од еден ден да воспоставиме, доколку си во можност донеси го тука.
Држи го дугмето за палење по 30 секунди. Закачен на кабел, откачен. Истовремено со volume up, па со Volume down. Ако нејќе - Бошко ќе го среди
Се уклучи некако, сега за сега е во ред или до батеријата или до самиот приклучок за полнење бил или сеуште е проблемот. Во случај пак да заглави ќе го донесам секако. Фала во секој случај за одвоеното време.