1. Исклучете го препознавачот на ракопис за побрз интерфејс. 2. Селектирајте "Large Cache" во Opera. 3. За да можете да снимате видео со уклучено светло инсталирајте го Torch програмчето. 4.Направете enable на УСБ фајл трансферот во конекции за побрзо префрлање фајлови. 5. Наместете го зумот на 80% во Опера за подобар поглед и почист текст. 6. Наместете го квалитетот на камерата на FINE. 7. Исклучете го звукот на камерата. 8. Ограничете го back light brightness на 25-80%. 9. Исклучете го 3G-то и WLAN-от кога не ги користите за да го зголемите животот на батеријата. 10. Ако SEUS(Sony Ericsson Update Service) не успева обидете се да го избришете фолдерот blob_fs folder и да го инсталирате најновиот Java клиент, но SEUS ке избрише СЕ на вачиот телефон. 11. Калибрирајте го тачскринот преку "setup wizard" 12. Исклучете го GPSR-от за да исклучите било какви GPRS сигнали во иднина, а GPRS-от ке работи во иднина ако ви е потребен. 13. За да влезете со сервис менито и направете го следново: jog-dial up, *, down, down, *, down 14. За да го забрзате главното мену инсталирајте го Menu Acceleration програмчето од UIQ секцијата.
TIP: Kaj sony ericsson smartphones bez flip, znaci P1 M600 W950 ili W960 servisnoto meni e dostapno so kombinacijata >*<<*<*... < = jogdial nagore, > = jogdial nadole, a * = zvezdata na tastaturata ... Kaj P990 moze da se dojde do nego so flip closed... Standardno kako kaj ostanatite Sony Ericsson non-smart telefoni .
Индекс на сите модирања/tweaks постирани во UIQ секцијата: UIQ Filesystem Hack Sound Mod 1.1 Monster Bass v2 Super Sound v4.1 Walkman 2.0 Walkman 3.0 (.sis) Walkman startup @ P990i Camera Mod v.2 Менување на фонт Зачувување фајлови примени преку BT директно на MS Забрзување на менито Ново PopUp мени Hardware (@) Button mod WLAN & BT Main Menu shortcuts Засилувач на WLAN Call Recorder
Ова исто може и со друг трик. Додека сте во Camera мод (за сликање), меко притиснете го копчето за сликање - колку сликата да се фокусира и да се пушти "блицот". Потоа со скролот сменете на Video - и воала, имате пуштен блиц со снимката. Мене ме интересира дали таа снимка може да се фокусира некако?
Мислам дека го памти фокусното растојание што било претходно на камерата додека сликаш. Така беше на постарите фирмвери, фокусиравме со камерата како за сликање, па префрлувавме на мод за снимање видео.