Скрипта за супортот или теми?

Дискусија во форумот 'Support' започната од Alfa Mobil Team, 23 септември 2008.

1. Alfa Mobil Team Администратор™

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

16.009
    Допаѓања:

1.586
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Silent Hill
    во моментов јане инсталирал Ajax FB и му требаат скоро 20 секунди за да отвори, откако ќе отвори подобро иде ама целото е како флеш, до брзината на серверот мислам дека и не би играло некоја голема улога, затоа што симнувате со 50 до 180кб во секунда ;)

значи понетата на темава ми е, не ми е потребно да има флеш анимации кога се префрлаш од фолдер во фолдер туку да биде брзо префрлањето а сепак да има убав дизајн.
    да има опција банерчиња да се стават и лесна скрипта за модување :D

алтернатива ако неможе да се најде подобра скрипта тогаш подобар скин, од овие три што ги има заедно во пакетот:
    [IMG][IMG] [IMG][IMG] [IMG][IMG]
  2. Jane Aдминистратор

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

17.818
    Допаѓања:

1.417
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Скопје
    Грешка си. Скриптата е одлична. Всушност не ни знаеш што е Ајакс а збориш. Не е тоа анимација, туку рамката и се останато седи постојано, а е вчитано само на почетокот и се мрдаат само фолдерите, односно тоа внатре.
    Кај мене за 3 секунди го отвара. Побрзо од форумов, порталот и многу други македонски портали...
    Провери од друг компјутер како отвара?
  3. Alfa Mobil Team Администратор™

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

16.009
    Допаѓања:

1.586
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Silent Hill
    те сфакам што сакаш да кажеш, дека се чека само на стартот да се исчита скриптата па после мн побрзо иде оти рамката останува, само тој дел се менува кај што се податоците.
    но незнам зашто бавно отвара кај фолдери кои имаат премногу податоци а не тежат воопшто.

еве во ејпл ај фон 2г имам 300мб само 2 фајла ги отвара за секунда, во сониериксон кастум фајлс - к610 имам околу 160 фајла а едвај тезат 50мб и им треба 20 секунди, проверив од др 3 комп + мојот 4.
    конекцијата ми е топ иако цело време во позадина смарт фтп-то ми праи аплоуд од 50/60кб и повремено симињам фајлови :D
  4. Filipp Member

Член од:

28 јуни 2008
    Број на мислења:

562
    Допаѓања:

0
    Поени од трофеи:

16
    Локација:

Битола.Македонија
    Мислам дека е подобро да има голема брзина а да нема мн добар дизајн...
    дизајнот не е важен...важно е што има во него.

п.с.направетего да биде по порост дизајн а да има голема брзина во отварање....

тој е мој предлог..

поздрав
  5. Jane Aдминистратор

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

17.818
    Допаѓања:

1.417
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Скопје
    И кај другите споро вчитува?
  6. DualCore Well-Known Member

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

3.778
    Допаѓања:

32
    Поени од трофеи:

78
    Па прилично споро.
    .. и на почетокот ми отвара за околу 10 секунди.
  7. Jane Aдминистратор

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

17.818
    Допаѓања:

1.417
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Скопје
    Значи да бараме нова скрипта. Незнам што е работата. Кај мене прилично брзо отвара секогаш.
  8. Alfa Mobil Team Администратор™

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

16.009
    Допаѓања:

1.586
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Silent Hill
    дури денеска приметив, кога немаме многу членови активни на форумов, не правам аплоуд преку смарт фтп на супортот иде турбо брзината.

да така скриптава ми се допаѓа, можеби, малце боите ке треба да се сменат и да се додаде некое банерче или слично.

од друга страна, веќе опнав преку 4гб фајлови на супортот да така ке биде малце тешко да се преместуваат на друг супорт, па едно прашање до јане, кога го купувавме серверот ни понудија различни цени за различни брзини? или само имаше пакети од големина?
    оти се на ист сервер, утре да се качат едно 50 луѓе истовремено на форумов и 30 на супортот ке биде ко точак бавно... :D
  9. Jane Aдминистратор

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

17.818
    Допаѓања:

1.417
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Скопје
    Брзини не постои такво нешто никаде. Едноставно имаш поквалитетни и побрзи сервери и послаби и побавни сервери. Нашиот е од тие вторите. Колку пари толку музика. Како и да е за почеток, за основање на форум, за малце корисници е одличен.
    Неможе ти за 40 долари годишно со гратис домен да очекуваш да добиеш сервер како Рапидшеар;)
  10. Filipp Member

Член од:

28 јуни 2008
    Број на мислења:

562
    Допаѓања:

0
    Поени од трофеи:

16
    Локација:

Битола.Македонија
    Што направивте со скриптата???
    Требаше да почни за нова година...барем така јас разбрав..

има доста податоци на неа...мислам дека треба да се пушти во употреба..па после што треба ке надградувате..

Сподели преку: