Проблем не прима firmware wiko k300

Дискусија во форумот 'Мобилни телефони и таблети' започната од Zero_Zero_HELP, 3 апр 2019.

  1. Zero_Zero_HELP

    Zero_Zero_HELP Нов член

    Член од:
    1 мај 2016
    Мислења:
    16
    Допаѓања:
    1
    Поени од трофеи:
    3
    РОМ/Верзија:
    4.4.1
    Здраво
    Има еден телефон wiko k300.
    При уклучување само оди на fastboot и толку не сака recoverу да се укличи.
    Пробанп да се флешива преку мтк sp flash tool.
    Таман го прочита усб-то пак го снема и пак исто чита го не го чита,значо прекинива на download при црвеното пнење на мтк sp flash tool.
    Е сега пробав и format го прочита и го форматираше,но незнам зошто се губи драјверот мтк при флешување?
    Што е проблемот?
    При reading test memory на мтк sp flash tool,го прочита и застане.
    Но сега после форматот на телот. Не дава лоо ни о покажува.
    Дали може да се оправи?
    Или да се порача од некде матична ако има?
     
  2. Alfa Mobil Team

    Alfa Mobil Team Администратор™

    Член од:
    1 фев 2008
    Мислења:
    17.485
    Допаѓања:
    2.973
    Поени од трофеи:
    358
    Телефон:
    Samsung Galaxy Note4
    РОМ/Верзија:
    SEPF_SM-N910C_5.0.1T
    За матична барање сеуште е рано, провери во дивајс менаџер како што ти го наоѓа таа секунда - дали е прелоадер мтк или некој друг драјвер, најверојатно имаш лош драјвер или уредот има некој проблем со меморија/напојување што и тоа е решливо.
    Нормално е после форматот да не дава ништо, избришана е целата меморија освен бутот сега друг парадоксален проблем е што уредот нема да сака да полни и ако ти се испразни батеријата - нема да влегува ни во прелоадер мод/бут.

    Ако сакаш посети ме, дијагнозата е бесплатна.
     

Сподели преку: