Преродба на http://support.gsm.mk/ =) одкако го сменивме серверот (20ти Февруари) со него заедно отиде и супортот, поради тоа што бевме малце "мрзливи" да направиме бекап од над 25гб old files кои едвај на некого ќе му бидат потребни како драјвери за p2k motrola, Joker Flasher for E-Gold base Siemens и 1.1.4 firmware + unlocker for iphone од денеска решив да креираме нов супорт. за скрипта и интерфејс ќе видиме понатаму. првично сакам идеи: значи според мене би било пожелно во супортот да се ставаат сите алатки кои мислите дека се најпотребни и во иднина би било пожелно секогаш да ги имате при рака со брз download. - тоа е во зависност од вашата брзина на интернет, но мене имаше денови кога ми симнуваше со брзина и од над 450kbps константно. јас ќе се заангажирам деновиве околу Full readed PM and GDFS files од SonyEricsson и Nokia телефоните. има кандидати кои би сакале во својот домен да му дадам јузер/пасворд/урл и да полни некакви работи?
Јас симнувам со 1mb+ и закачувам со 100kb+ (приближно кажано). Би можел да се заангажирам и да поставувам софтвер потребен за Епл секцијата од форумот. Софтвер за џеилбрејк/анлок, но и фирмвери и кастом фирмвери.
па дури и custom нема потреба, може на RS или MU да се стават, а на супортот да има фолдер: iPhone Firmwares > 2g iPhone > 3g iPhone > 3gs iPhone и во тие директориуми да има или торент фајл или *.txt со RS, MU, ES, 4shared линк. барем така планирам за нокиа, самсунг и сониериксон фирмверите да ги направам. и покрај тоа што немам никаков прогрес во моментов кај супортот, јас во позадина работам, собирам... колекционер сум јбг.