Овозможување и инсталација на пачови преку AnyCID DB2020

Дискусија во форумот 'Туторијали и модување' започната од sparkaz, 20 фев 2012.

 1. sparkaz

  sparkaz Нов член

  Член од:
  28 јан 2012
  Мислења:
  12
  Допаѓања:
  2
  Поени од трофеи:
  3
  Ок ка прво и прво:
  Потребни материјали:
  Far Manager (jdflasher+anycid+qamaker) еве ви линк од мојата верзија(преработена и многупокорисна според мене овој мора да го користите пошто е многу добра верзија it's sexy and i like it!)

  Ножици(Се шалам:D)

  Firmware на рарот (на пример еве од W610 (R8BA024_CXC1250747_GENERIC_NA" што добиваме до знаење дека треба да симнеме R8BA024 firmware)
  (ЗАДОЛЖИТЕЛЕН!)

  Firmware (По твоја желба ама r8ba024 и r8bc004 се најкористени)
  Firmware ќе си симнете од тука или тука

  qamaker (ако ве мрзи да фрлате фајл еве линк)

  _+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+

  ВОВЕД!
  Земате 200 грама шеќер(пак се шалам:D)
  Одите UNPACK на фарот што ви го дадов и правите фолдер у C:/ и го крстувате Phone
  па у него го ставате фарот
  значи вака C:/Phone/Far
  е сега одете у фолдерот и најдете го plugins па одете jdflasher и отварате фолдерот anycid
  си го наоѓате вашиот телефон отварате фолдерот и правите екстракт на рарот што е таму е сега како што спомнав горе ^^
  може да биде
  R8BA024_CXC1250747_GENERIC_NA
  R8BF003_CXC1250210_GENERIC_WI
  Ни дава до знаење дека ни треба тој фајрмвејр!
  е сега правиме екстракт на пример R8BF003_CXC1250210_GENERIC_WI и добиваме фолдер tpa/preset/custom и добиваме еxecutor.b
  Сега се враќаме во anycid фолдерот и го екстрактираме DB2020 и добиваме еxecutor.jar и customize_upgrade.xml но можете да прескокнете екстрактирање на DB2020 бидејќи зготвив еден фолдер ќе го најдете таму у фолдерот AnyCid се вика Extracted и у него додавате executor.b од претходно екстрактираното (ако си се збунил прочитај first step) значи вака треба да ви биде:
  ________________________
  *|executor.b |*
  *|executor.jar |*
  *|customize_upgrade.xml |*
  *|____________________|*

  _+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+
  STEP 1
  Уклучете FAR
  и нормално селектирате скрипта DB2020 , кабел дефалт DCU-60 и брзина што поголема бројка подобро
  влезете у oflash и сега го наоѓате фајрмвејрот од вашиот фолдер од горе тоа со жолтото (подетално:одете у фолдерот кај што сте го симнале фајрмвејрот од тоа што сте виделе у
  anycid)
  (за почетниците да ме сватат на пример ова е вашиот телефон и у anycid го има овој фајрмвејр R8BF003_CXC1250210_GENERIC_WI го симнувате R8BF003 и го флеширате телефонот со тој фајрмвејр)
  Флеширате телефонот со симнатиот фајрмвејр и когаќе заврши флеширањето одите .. па .. итн.
  Are you sure? Yes

  _+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+

  Step 2.
  Сега пак уклучувате jdflasher нормално селектирате скрипта DB2020 , кабел дефалт DCU-60 и брзина што поголема бројка подобро....
  ама сега одите ofs и одите у фолдер tpa/preset/custom ги ставате спремените фајлови

  ________________________
  *|executor.b |*
  *|executor.jar |*
  *|customize_upgrade.xml |*
  *|____________________|*
  и .. па .. итн.
  Are you sure? Yes

  _+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+

  STEP 3.
  Е ова е последниот чекор во историјата на овозможувањето

  Сега го вадите кабелот од телефонот и го уклучувате телефонот
  одите у Games
  и пуштате executor телефонот ќе ви се изгаси
  Ја вадите батеријата и ја враќате арно ама
  сега гасите фар и пак уклучувате ама вака
  Скриптa qa2020 , кабел DCU-60 , брзина што е можно побрзо.
  и влегувате во bflash
  Сега или одете на странава и симнете Quick access patch и вашиот фајрмвејр оној што сакате да си го користите од тука или одете у far и најдете го фолдерот qamaker сега фатете го фајрмвејрот што си го сакате со стрелката и испуштете го у qamaker ќе ви се направи еден пач што ќе го искористиме подоцна.
  Сега го наоѓате саканиот фајрмвејр и го флеширате телефонот со тоа.
  Кога ќе се исфлешира го наоѓате quick access patch-от и simply го флеширате телефонот со него.
  Готово од сега ќе можете да си инсталирате патчови

  _+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+
  Честито! Од сега ќе можете да инсталирате патчови и користете го qa2020 модот бидејќи е многу побрз и покорисен (со другите плус неможете патчови да инсталирате). И ТО

  :beer:
   

Сподели преку: