Нокиа Е7, сите информации кои ги имате за неа, споделете ги :)

Дискусија во форумот 'Nokia E серија' започната од Communicator, 5 декември 2010.

1. Communicator Well-Known Member

Член од:

11 септември 2008
    Број на мислења:

1.318
    Допаѓања:

198
    Поени од трофеи:

63
    Локација:

Skopje
    Како што кажува самиот наслов, би сакал во темава, сите кои имате некои информации за телефонов да ги споделите со мене. Пред се ме интересира кога би можеле да ја очекуваме во Македонија, односно кога ќе биде пуштена во продажба...најдов информација дека цената ќе и биде околу 490 евра.
  2. vonuzu Symbian Модератор

Член од:

18 октомври 2009
    Број на мислења:

2.352
    Допаѓања:

495
    Поени од трофеи:

113
    Локација:

Струмица
    Овој модел би требало да излезе најкасно во Јануари, ке ги има сите функции како и Н8, само што има тастатура и е слајдер.. Екранот би требало да е со клеар блек технологија, и нема да е повеке од 700 евра(иако Нокиа најавуваше дека ке е 500 плус данок и претплати). Но ке видиме како-што.. Еве линк
  3. Communicator Well-Known Member

Член од:

11 септември 2008
    Број на мислења:

1.318
    Допаѓања:

198
    Поени од трофеи:

63
    Локација:

Skopje
    Ти благодарам vonuzu, за жал нема да има камера од 12МП....амо како и да е ми изгледа како одлично бизнис решение, и како многу корисен телефон за секојдневна употреба. Ама ценава од 700 евра е превисока, јас мислев дека ќе биде до кај 450/500 евра. :)
  4. Jane Aдминистратор

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

17.818
    Допаѓања:

1.417
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Скопје
    Ќе биде... Кога ќе искочи Е8:)
  5. GoRRaN Allmighty модератор

Член од:

24 октомври 2008
    Број на мислења:

3.431
    Допаѓања:

817
    Поени од трофеи:

208
    Локација:

Vodnohills
    јас ќе го земам кога ќе искочи :) хахха
  6. princo Member

Член од:

19 октомври 2009
    Број на мислења:

78
    Допаѓања:

11
    Поени од трофеи:

8
    ми се допаѓа телефонот само тоа процесорот од 680mhz нешто ми го мати есапот. следната година сигурно ќе излезе модел и со над 1 гига а тие уште до 1 немаат стигнато? инаку другото се е супер,барем на слика
  7. Communicator Well-Known Member

Член од:

11 септември 2008
    Број на мислења:

1.318
    Допаѓања:

198
    Поени од трофеи:

63
    Локација:

Skopje
    :) Јас искрено мислам дека умре тоа време кога телефоните, особено нокиите, стартуваа со 50/60000 денари, од едноставна причина што има огромна конкуренција, затоа мислам дека цената на уредов ќе биде пониска од 700 евра, односно се надевам.
    Не се работи за тоа, да го купам по секоја цена, прашање е дали вреди уредот толку пари. Неможе со глава во ѕид да удираме :). Сепак сум човек што сака да му остане и некој денар на страна, а не сите да ги лупнам за телефон или било што друго, иако понекогаш избрзувам па после свирам како штурец без денар во мене :)
  8. vonuzu Symbian Модератор

Член од:

18 октомври 2009
    Број на мислења:

2.352
    Допаѓања:

495
    Поени од трофеи:

113
    Локација:

Струмица
    Мислам дека овој ке вреди за 500 евра, само многу се назад зад IOS и Android со Симбијанот... Има напредување со Симбиан 3, ама не тоа тоа...Инаку хардверски и дизајнерски телефонот е супер, а тоа што некој спомена за процесорот - Симбиан е сеуште ОС на кој му треба најмалку ресурси од РАМ меморија и процесор, така да тоа во овој случај не важи..тие 600-700мегахерци му се сосема доволно..а за графиката има и акцелератор..
  9. Ilija Sks Skopje

Член од:

24 март 2010
    Број на мислења:

592
    Допаѓања:

69
    Поени од трофеи:

28
    Локација:

Скопје
    Мене не ми е јасно, зошто кога јасно се гледа брзината на развојот на android оперативниот систем не го стават барем на еден телефон од висока класа. Нокиа има способност малку да го преработи оперативниот систем конкретно за овој модел, да стави некои преработени бизнис алатки соодветно на "е" класата и оп веднаш се враќа на првите места на производители на мобилни телефони. Замислете го овој телефон со квалитетот на изработка на нокиа, андроид оперативен систем со неограничени можности, стилски перфектен.... кој не би посакал да го има?

Ај ќе им текне можеби некогаш...
  10. GoRRaN Allmighty модератор

Член од:

24 октомври 2008
    Број на мислења:

3.431
    Допаѓања:

817
    Поени од трофеи:

208
    Локација:

Vodnohills
    ее бе се зезам...нема да го купам :) хахах бар не за таа цена (800ЕУР) реално според мене овој телефон вреди не повеќе од 400 ЕУР. :) јес да цената е далеку помала од тоа но...тоа е..капитализам и ренесанса :)

Сподели преку: