Нов E71 фирмвер: 510.21.009

Дискусија во форумот 'Nokia E серија' започната од Callidus, 6 јуни 2011.

1. Callidus Модератор

Член од:

7 јуни 2008
    Број на мислења:

1.002
    Допаѓања:

36
    Поени од трофеи:

48
    Локација:

Скопје
    Само што открив дека е излезен апдејт 510.21.009 за Нокиа Е71. Некој да сподели информации за оваа верзија на фирмверот? Поправки/проблеми?

На Nokia Support форумот ги прочитав следниве критики:

2. Apollo New Member

Член од:

20 јуни 2011
    Број на мислења:

2
    Допаѓања:

0
    Поени од трофеи:

1
    Баш завчера пробав да му направам апдејт на е71 со оваа верзија и на сред апдејт ми прекина и се рестартираше. По рестартот ми изгледаше првите 2-3 секунди како се да е во ред бидејќи позадината беше сменета но тогаш ми се појави lock code иако го немав претходно. Пробав со 12345, 0000, 00000, 1111, 11111, 1234 но несака. Како што проверив на интернет имаше доста случаеви како мојот. Најдов дури и страна каде што со помош на IMEI бројот ти дава мастер код од 10 цифри но и со него почна демек да инсталира нешто и пак се врати на lock code. Пробав и да му влезам преку NSS но не ми го појавуваше телефонот таму... Мој совет е да не правите апдејт сега за сега... Некој совет за мојов проблем пред да го носам во мобилара?

Пробав и со хард ресет, и така не сака...
  3. Alfa Mobil Team Администратор™

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

16.009
    Допаѓања:

1.586
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Silent Hill
    Sec. Area fucked up. :/ јбг :) Треба рекалкулација на 120 и 308мо поле, sx4 1/309 и ќе биде се како што треба.

Нема поврзано ништо со фирмверот ова, колку пати сакаш напрај му реинстал, флешувај го и сл. При апдејтот се сменила сеќурити ареата - веќе доста познат баг кај овие нокии затоа што од SL2 сакаат да рипнат на заштита SL3 или нешто слично.
  4. Apollo New Member

Член од:

20 јуни 2011
    Број на мислења:

2
    Допаѓања:

0
    Поени од трофеи:

1
    Кај може ова да се направи, колку време ќе треба за истото и колку би чинело?
  5. Alfa Mobil Team Администратор™

Член од:

1 февруари 2008
    Број на мислења:

16.009
    Допаѓања:

1.586
    Поени од трофеи:

358
    Локација:

Silent Hill
    Приватна Порака.
  6. Callidus Модератор

Член од:

7 јуни 2008
    Број на мислења:

1.002
    Допаѓања:

36
    Поени од трофеи:

48
    Локација:

Скопје
    Го апдејтував телефонот на новиот 510.21.009 фирмвер. При апдејтот немаше никакви проблеми, помина како и секој претходно.
    Не приметив некои поправки во стабилност и сл, ама приметив дека се појави проблемот посочен претходно дека кога се менува мелодијата за аларм не го пушта звукот т.е.
    Како и да е, претходно имав Водафон брендиран 501.xx.xxx фирмвер и ми сметаа аксес поинтите, ми сметаше водафон анимацијата при вклучување (јебига таков човек сум)...сега со овој небрендиран фирмвер е одлично.
    На Alfa Mobil Team му/ѝ се допаѓа ова.

Сподели преку: