Направeте Restore со iTunes сервер преку SHSH

Дискусија во форумот 'iOS апликации, игри и туторијали' започната од (WpX)ALeX, 29 март 2010.

1. (WpX)ALeX iModerator

Член од:

21 октомври 2009
    Број на мислења:

3.799
    Допаѓања:

599
    Поени од трофеи:

143
    Локација:

Скопје
    74.208.105.171 gs.apple.com е алтернативната конекција на Саурик серверот во Цидиа, но само за 1 уред SHSH фајловите. Мене ќе ми успее ова бидејќи имам активирано "Make my life easier" опцијата и сите OS 3+ SHSH фајлови ми се зачувани на Саурик серверот. Инаку ако ги немаш, Ајфонот нема да најде ништо со 74.208.105.171 gs.apple.com и ќе се префрли на Ајтунес серверот 127.0.0.1 gs.apple.com (или на ниту еден од нив ако е ставен # пред IP адресата).

Кој нема SHSH фајлови на Саурик серверот т.е. не стиснал во Цидиа "Make my life easier" може да го провери методов од loskolosko, да коментира тука, па да видиме колку е релевантен.
  2. loskolosko Member

Член од:

17 ноември 2008
    Број на мислења:

48
    Допаѓања:

0
    Поени од трофеи:

6
    Локација:

Naples,FL
    Make my life easier ??? прв пат сега од тебе читам за овоа :)
  3. (WpX)ALeX iModerator

Член од:

21 октомври 2009
    Број на мислења:

3.799
    Допаѓања:

599
    Поени од трофеи:

143
    Локација:

Скопје
    После џеилбрејк ти се пушта опцијата во Цидиа со која ти се зачувуваат SHSH фајловите за тој уред на серверот на Саурик. Така да ако правиш downgrade со официјални фирмвери, ги користиш тие SHSH фајлови без разлика дали имаш инсталирано Цидиа или не.

Шансите да успееш без тие фајлови се мали (накај никакви), но пак ќе речам, нека се јават сите на кои твојата постапка ќе успее и одма го модерирам туторијалот.

Сите уреди што сум ги џеилбрејкувал имаат уклучено таква опција така да би лажел кога би кажал дека ќе ми успее твојот метод.
  4. Damjan_DD Active Member

Член од:

11 април 2009
    Број на мислења:

401
    Допаѓања:

39
    Поени од трофеи:

28
    Локација:

Капиштец
    направив ристор преку схсх од сидија и сеа ми се појави slide for emergency и не го наоѓа ни iTunes
  5. (WpX)ALeX iModerator

Член од:

21 октомври 2009
    Број на мислења:

3.799
    Допаѓања:

599
    Поени од трофеи:

143
    Локација:

Скопје
    Тоа бидејќи треба да го активираш. Направи ристор на 4.1 и потоа со limera1n за активација. Но мислам дека ти беше на Тмобајл така да не ти треба. Треба Ајтунес да ти дозволи да го активираш со Тмобајл СИМ.

Сподели преку: