Од кој оператор и држава е и која верзија на firmware, (*#0000# - за да провериш која верзија на фирмвер е) и многу битно, дали е Е71 или Е71х
За истото Добив 2 нокии е71 на поклон од Optus во Австралија но се заклучени само на нивна мрежа. Според упатството погоре има 410.21.010 верзија на firmware. Како би можел да ги отклучам?
Па сам би можел да ги отклучиш доколку го имаш ова: Advanced Turbo Flasher - чини околу 160евра со се транспорт до скопје Ќе ти треба акаунт и активација за SL3 на акаунтот, која чини 49долари околу 35/6евра со се трошоци пејпал кабел f-bus компатибилен со нокиите, јас можам да ти понудам еден од поквалитетните GPG FFSPro2 за 300 денари и една брут форс машина, на која и е потребна графичка или графички за да ја направи калкулацијата. Со 2 6990 графички во рок од 4-5 дена еден телефон би ти бил издекодиран. Друг начин да се издекодира овој телефон е да отидеш во некој сервис кој ја има опремава или соработува со некој кој веќе ја има опремава. Јас ти пратив пп со моја понуда за цени.
Хахахахахахахахаха аматерите ви го земаат лебот - да беше така лесно декодирањето на Нокиите јас до сега 10 сервиси ќе имав отворено. п.с Бошко екстра избор со пилешково со бели и црни печурки, и оризот со зеленчук...јас со тоа држев диета пред година дена